Voorkom Haaruitval

Bij één op de twee mannen hangt er haaruitval of kaalheid boven het hoofd. Voor wie van z’n haar houdt, is dit dus een trauma. Helaas is kaalheid veelal genetisch voorbestemd en bestaan er dus geen wondermiddelen. Wel kunt u met geneesmiddelen het haaruitval Vin Dieseluitval proces afremmen of zelfs lichtjes terug bevorderen. Helaas gaat dit ten koste van constante volharding, kostelijk en lichte kans dat het resultaat minder is dan verwacht.

Uit eigen ervaring, kan het ook de moeite lonen om te experimenteren met uw kapsel. Sommige mannen staan nu eenmaal ook mooi kaalgeschoren of een hele korte coupe. Zie Vin Diesel, the Rock, Bruce Willis, ….

Lees hier: Kapsels voor kalende mannen.

Wat veroorzaakt haaruitval bij mannen?

 De haaruitval wordt in gang gezet door het mannelijk hormoon dihydro-testosteron. Dit testosteron hormoon wordt afgekort met de letters DHT. DHT wordt in de puberteit in verhoogde mate aangemaakt door de bijnieren en in deHaar uitvalgeslachtsorganen. Haarzakjes reageren op dit hormoon. Sommige haren zoals de lichaamsharen, de okselharen en de baardharen gaan er harder door groeien, en de haren boven op het hoofd gaan er vreemd genoeg juist van uitvallen. De haarzakjes kunnen zelfs helemaal verschrompelen, waarna er volledige en blijvende kaalheid ontstaat. De gevoeligheid van de haarzakjes op het behaarde hoofd voor het hormoon DHT is wisselend van persoon tot persoon en dit is erfelijk bepaald.

Op de afbeelding links zie u de verschillende stadia van begin tot ver gevorderde kaalheid. Deze patronen zijn vastgelegd in de Norwood – Hamilton Scale.

Erkende haargroeimiddelen

Er bestaan twee behandelingen die zeker een nut hebben, beide reeds bewezen op doeltreffendheid. Volgende producten zijn doeltreffende tegen haaruitval: minoxidil (plaatselijk aanbrengen in het haar) en finasteride (medicijn enkel op voorschrift). Minoxidil bevordert de groei van nieuwe haren. Finasteride vermindert de aanmaak van een van de hormonen die verantwoordelijk zouden zijn voor kaalheid.

Er is ondertussen ook een nieuw middel op de markt, Dutasteride ontwikkeld door GlaxoSmithKline onder de naam Avodart. Zoals alle voorgaande haargroeimiddelen, was het eerst ontwikkeld voor prostaataandoeningen bij mannen.

Haaruitval voor en na

Bestel hier: Minoxidil haargroeimiddel.

Studies

Volgens een bepaalde studie is er na 12 maanden gebruik een zichtbare verbetering merkbaar bij 62 % van de personen die finasteride kregen en bij 56 % van diegenen die werden behandeld met minoxidil. Van degenen die beide tegelijk gebruikten, bleek zelfs zo’n 80 % verlost van verdere haaruitval. Let op, deze behandelingen zijn enkel doeltreffend als u ze levenslang volhoudt.

Voor het nieuwe Dutasteride, hebben studies uitgewezen dat over een testperiode van 24 weken bij mannen tussen 21 en 45 jaar, er ongeveer 30% meer haargroei is dan Finasteride bij een inname van 2,5 mg Dutasteride.

Pas op voor valse hoop !

haargroeiTal van shampoos, lotions, vitaminesupplementen en andere producten op de markt beweren haaruitval te voorkomen en sommige zelfs de haargroei te bevorderen. Er zijn er echter maar weinig waarvan de doeltreffendheid door klinische studies is bewezen. Niet-medicamenteuze producten voor lokaal gebruik doen geen wonderen. Voedingssupplementen in de vorm van pillen zijn evenmin niet doeltreffend tegen haarverlies. Hun aanvoer van vitamines, aminozuren en mineralen zou wel nuttig kunnen zijn als u daar een tekort aan hebt. De kans dat haaruitval te wijten is aan zo’n tekort, is echter klein in ons land. Deze stoffen worden normaal gezien immers voldoende aangevoerd via een gezonde en evenwichtige voeding.

Video van "Ook Getest Op Mensen"

TOP